Felhasználás:
Kitűnő halléhez, hallevesekhez, rántott halakhoz és más tengeri ételekhez.
Hozzávalók 4 személyre:
4 tengeri sügér vagy nyelvhal (egész vagy filézett), liszt, 7 dkg vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 1 citrom, 1 csokor petrezselyem
Toni Mörwald receptje:
1. A halat megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük.
2. Megszórjuk KOTÁNYI Mix - Halak fűszerkeverékkel (adagonként kb. 1 teáskanálnyit), majd lisztbe forgatjuk.
3. Bőrös oldalán egy kevéske olajon és 2 dkg vajon sütve átfőzzük, majd tálaljuk.
4. 5 dkg vajat serpenyőben felolvasztunk, egy fél citrom levét 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzákeverjük, majd azonnal a halra locsoljuk.
Javaslat:
A halat addig főzzük, amíg szilárddá és áttetszővé nem válik, és már nem ereszt levet magából. A hal akkor friss, ha szemei tiszták és kopoltyúi vörösek.