Felhasználás:
Pizza feltét, calzone és pizzatészta ízesítéséhez.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 dkg élesztő, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi só, 1 tojás, 1 teáskanálnyi kristálycukor, 10 dkg vaj, mozzarella, paradicsomszósz, 1 csomag KOTÁNYI Pizza fűszerkeverék
Toni Mörwald receptje:
1. A cukrot és az élesztőt langyos tejben feloldjuk, összekeverjük a liszttel, a tojássárgájával és a sóval, majd tésztává gyúrjuk. A tésztába belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajat, majd 20 percig kelni hagyjuk.
2. A tésztát kerekre gyúrjuk, majd bekenjük a paradicsomszósszal. Rárakjuk a mozzarellaszeleteket, megszórjuk a KOTÁNYI Pizza fűszerkeverékkel és bekenjük fokhagymás olívaolajjal.
3. Előmelegített sütőben (200-220 °C hőmérsékleten) kb. 15 percig sütjük.
Javaslat:
Ha feltétként sonkaszeleteket használunk, Pizza Cardinalét is készíthetünk. Miután megsült, rakjunk a pizza tetejére rukkola- vagy bazsalikomleveleket.