Felhasználás:
Kiválóan illik a sertéssülthöz, a töltött sertéshez, a sertésszeletekhez, a pecsenyeléhez és a gombaszószhoz.
Hozzávalók 4-6 személyre:
1 kg sertésnyak, sertéslapocka vagy sertéspecsenye, 1 csomag KOTÁNYI Sertéssült fűszersó
Toni Mörwald receptje:
1. Az előkészített húst bedörzsöljük egy púpozott evőkanálnyi KOTÁNYI Mix Sertéssült fűszersóval, majd állni hagyjuk 10 percig, hogy a hús magába szívja az ízeket.
2. Ezután a húst egy tepsibe tesszük. Kis vizet öntünk alá, és 200 °C hőmérsékletű sütőben legalább 2 óráig sütjük.
3. Folyamatosan pótoljuk a vizet, és a húst sűrűn öntözgetjük saját levével.
4. A sütés során egyszer megfordítjuk a húst.
Javaslat:
A sütés vége felé többször öntözzük meg a húst sörrel. Ettől a hús különösen ropogós lesz.